Monitoring – Lipovská: Ne každá věta Volného je slovo boží, ctím ho jako velmi odvážného lídra

Lipovská: Ne každá věta Volného je slovo boží, ctím ho jako velmi odvážného lídra

Od hodnot extremismu se distancuji, zatím jsem nenašla nic problematického, říká radní ČT Hana Lipovská o kandidatuře do sněmovny za uskupení poslance Lubomíra Volného, které se do voleb spojilo s Vandasovou DSSS. Pokud se ukáže, že je na kandidátce někdo, kdo třeba hajloval, tak hned odcházím. Kdybych rezignovala na post radní, tak bych tím ukázala, že moje kandidatura je něčím špatným, dodává.

https://video.aktualne.cz/dvtv/lipovska-ne-kazda-veta-volneho-je-slovo-bozi-ctim-ho-jako-ve/r~91b35d2aef1a11eba7d3ac1f6b220ee8/

Kandidatura Lipovské za extremisty neodráží postoje církve, ohradili se biskupové

Politické postoje kandidátů do sněmovny za strany s extrémními názory, kteří jsou spojováni s katolickou církví, nejsou postojem církve, uvedl na webu předseda České biskupské konference a olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka se s prohlášením předsedy ztotožňuje, sdělil.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kandidatura-lipovske-za-extremisty-neodrazi-postoje-cirkve-o/r~5abad8aceef211eb94d2ac1f6b220ee8/

Hana Lipovská v DVTV. Spojila síly s extremisty? A proč zůstane v Radě ČT?

Hosty vysílání jsou radní ČT Hana Lipovská, předseda jihomoravské ČSSD Břetislav Štefan, grafik TMBK a aspirující rabínka Lena Arava Novotny. 

https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-hana-lipovska-v-dvtv-spojila-sily-s-extremisty-a-proc-z/r~c2c04120ef0211eb98380cc47ab5f122/

Kandidatura Lipovské vadí i poslancům ANO. Sommerová navrhne její odvolání z Rady ČT

Radní České televize Hana Lipovská čelí kvůli své kandidatuře výzvám politiků k rezignaci. Redakce se obrátila na členy sněmovního volebního výboru, zda její odvolání chtějí řešit – navrhnout jej zatím hodlá pouze Olga Sommerová (TOP 09).

https://denikn.cz/672753/kandidatura-lipovske-vadi-i-poslancum-ano-sommerova-navrhne-jeji-odvolani-z-rady-ct/

Hana Lipovská kandiduje za stranu, která mluví v souvislosti s očkováním o čipování. Ona tomu snad věří?

Po celou dobu působení slečny Hany Lipovské, kamarádky a kolegyně Jany Bobošíkové z Institutu svobody a demokracie, mohl být pozorovatel znepokojen skutečností, že zatímco Rada ČT má být ze zákona apolitická, jak Institut Jany Bobošíkové, tak její kamarádka Hana jsou zcela jednoznačně vyznavačkami konkrétního politického paradigmatu, konkrétních politických postojů. Nyní dokonce obě dámy kandidují za extrémní uskupení násilnického poslance Volného, který se pere v Poslanecké sněmovně. Slečna Lipovská nevidí ale ani nyní ve svém počínání rozpor, v Radě prý jen jako kandidátka Volného bloku nebude hlasovat. Vůbec to nechápu – znamená to, že bude brát plat z peněz koncesionářů za to, že v Radě nehlasuje, a tedy nepracuje?

Lipovská musí ven, požaduje opozice. Co všechno je potřeba k jejímu odvolání?

Výzvy k rezignaci i distanc od politických postojů. Tak reagují opoziční politici i katolická církev na kandidaturu radní ČT Hany Lipovské v říjnových volbách do poslanecké sněmovny za Volný blok. Její mediální příběh se tak posouvá na další úroveň. Podle svých slov odstoupit z rady nechce, z funkce ji však může poslanecká sněmovna, byl by k tomu potřeba většinový souhlas poslanců.

Šmíra v radách veřejnoprávních médií. Je na čase ukončit dvacet let staré pokrytectví

Dva členové rad Českého rozhlasu a České televize kandidují za extremistické strany do sněmovny, která je volí. A ani se nechtějí vzdát mandátu. To je ošklivá tečka za dvě dekády trvajícím pokrytectvím. Politici tehdy v televizní krizi nechtěli vyhovět přání, aby jako v Německu veřejnoprávní média kontrolovali lidé přímo nominovaní významnými společenskými institucemi. Zvolili paskvil.
https://www.info.cz/nazory/smira-v-radach-verejnopravnich-medii-je-na-case-ukoncit-dvacet-let-stare-pokrytectvi

Hana Lipovská opakuje chybu radního J. Nerušila a je v konfliktu zájmů

Radní České televize (ČT) Hana Lipovská podala trestní oznámení na některé členy vrcholného vedení České televize, dozorčí komise její rady a společnosti Médea. Řekla to ve středu v závěru jednání Rady ČT. Čeho se obvinění týkají ani na koho jsou konkrétně mířena, nesdělila. Uvedla jen, že oznámení podala kvůli podezření z několika trestných činů včetně podvodu.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/hana-lipovska-trestni-oznameni-radact-petr-dvorak-ceska-televize-medea_2107211539_voj

‚Není možné přejít to mlčením.‘ Katolická církev nesouhlasí s politickými názory Lipovské a Nerušila

Politické postoje kandidátů do sněmovny za strany s extrémními názory, kteří jsou spojováni s katolickou církví, nejsou postojem církve, napsal předseda České biskupské konference a olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Uvedl to v souvislosti s kandidaturou ekonomky Hany Lipovské za stranu Volný blok a zaměstnance pražského arcibiskupství Josefa Nerušila, který kandiduje za hnutí SPD. S prohlášením se ztotožňuje i pražský arcibiskup Dominik Duka.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jan-graubner-volby-do-snemovny-2021-dominik-duka-hana-lipovska_2107271812_dok

Církev dává od Lipovské ruce pryč

Katolická církev se v úterý distancovala od politických postojů „některých kandidátů do Sněmovny“, kteří jsou s ní spojováni, přičemž se o poslanecký post ucházejí za subjekty s extrémními názory. Napsal to předseda České biskupské konference (ČBK), arcibiskup olomoucký Jan Graubner.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cirkev-dava-od-lipovske-ruce-pryc-40367361