Monitoring – Obstrukce KDU-ČSL zas odsunuly volbu nových radních ČT

Obstrukce KDU-ČSL zas odsunuly volbu nových radních ČT

Sněmovna se ve středu stejně jako minulý týden nedostala k volbě nových členů Rady České televize. Předseda klubu KDU-ČSL Jan Bartošek si vyžádal dvě hodiny na poradu svého klubu, a jednání sněmovny tak pro dnešek skončilo. Poslanci se sejdou opět ve čtvrtek ráno, ale volba radních bude pokračovat nejdřív v pátek dopoledne. Opakované obstrukce opozice, a minule také vládní ČSSD, vedly k tomu, že Rada České televize není kompletní, momentálně v ní chybí čtyři členové z předepsaných 15.

Obstrukce KDU-ČSL zas odsunuly volbu nových radních ČT

Radní ČRo Kňourek je na novináře ostrý. Sám jako dvojitý šéf radničních listů čelí kritice

Za osm let v Radě Českého rozhlasu Tomáš Kňourek opakovaně hlasitě kritizoval možné přešlapy veřejnoprávních novinářů. I díky své dlouhodobé spolupráci se serverem Parlamentní listy, který mu řadu let poskytoval prostor, se Kňourek stal jedním z mála rozhlasových radních, o nichž se pravidelně píše. Méně se ví, že i samotný Tomáš Kňourek působí jako novinář – v radničních novinách hned dvou pražských obvodů.

Ve vysílací radě usedne novinářka Lenka Králová

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání je znovu kompletní. Poslanecká sněmovna ve večerním tajném hlasování rozhodla, že na poslední volné místo navrhne novinářku Lenku Královou. Na Twitteru to oznámil poslanec Tomáš Martínek (Piráti).

https://www.lupa.cz/aktuality/ve-vysilaci-rade-usedne-novinarka-lenka-kralova/

Do rady pro vysílání byla zvolena Králová za SPD

Rada pro vysílání je kompletní. Nový předseda pravděpodobně vzejde z nominantů ANO.

Vystřílet a podřezat. Česká televize podá trestní oznámení kvůli výhružkám zaměstnancům

Sobotní protesty před budovou České televize na Kavčích horách v Praze mají dohru. Vyhrožování zaměstnancům totiž zřejmě skončí trestním oznámením. Důvodem je agresivní slovní napadání zaměstnanců veřejnoprávní televize skupinkou lidí. Zazněly například hrozby o vystřílení, podřezání nebo převzetí vysílání.