Monitoring – „Furt ty stejný ksichty“. Rozhlasoví radní Jandák a Kňourek kritizují vysílání ČRo Plus

„Furt ty stejný ksichty“. Rozhlasoví radní Jandák a Kňourek kritizují vysílání ČRo Plus

Rada Českého rozhlasu (ČRo) zkritizovala vysílací stanici ČRo Plus. Podle radních Tomáše Kňourka a Vítězslava Jandáka totiž prezentuje příliš jednostranné názory a zve si komentátory jen z jednoho, „probruselského“ spektra. Odkazují při tom na stížnosti posluchačů. „Mám pocit, že se mě snaží přesvědčit, co si myslet a koho mám mít rád,“ tvrdí Kňourek a Jandák zase hovoří o „směšnosti“. Generální ředitel rozhlasu René Zavoral ale tvrdí, že stanice dělá svou práci dobře.

https://echo24.cz/a/Sbmpu/furt-ty-stejny-ksichty-rozhlasovi-radni-jandak-a-knourek-kritizuji-vysilani-cro-plus

Rada ČT se snaží pochopit schůzku Lipovské s mužem z PPF kvůli Dvořákovi. O co jde?

Nejnovější výměna názorů mezi radní České televize Hanou Lipovskou a členem představenstva PPF Vladimírem Mlynářem vnesla do dění kolem média veřejné služby další otazníky. Oba sice přiznali schůzku, na které se bavili o osudu šéfa televize Petra Dvořáka, jejich interpretace setkání se však v zásadních bodech rozchází. Mlynářova strohá reakce přitom mnohé z řad veřejnosti zarazila, neboť jeho směrem od Lipovské zamířila poměrně závažná obvinění. Blesk Zprávy se radních ČT ptaly nejen na jejich názor, ale i na plánovaný postup v rámci kontrolního orgánu.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/677933/rada-ct-se-snazi-pochopit-schuzku-lipovske-s-muzem-z-ppf-kvuli-dvorakovi-o-co-jde.html

Robert Malecký: Poslanci mohou zatopit pod kotlem ČT

Malé hlasování pro sněmovnu, velký krok pro budoucí podobu Rady České televize a českého mediálního prostředí vůbec. Poslanci se tento týden snad konečně dostanou k odložené volbě čtyř radních ČT a půjde o hodně.

https://www.e15.cz/nazory/robert-malecky-poslanci-mohou-zatopit-pod-kotlem-ct-1380150

Politické proruské agitky radního ČT Xavera Veselého

Luboš Xaver Veselý, slečna Hana Lipovská, Petr Holec, paní Jana Bobošíková, všechno trochu postavičky, kterými se baví internet. Já však minulý týden s tou trojicí strávil. Odsledoval jsem jim na jejich videích snad deset hodin času. A bez ohledu na to, že Xaverova satira vysmívající se zdravé stravě je z úst tak nezdravě vypadajícího muže opravdu legrační, vyrostla nám z XTV účinná převodová páka mocenského tria Klaus–Zeman–Babiš. A že boj slečny Lipovské kopírující boj paní Bobošíkové proti České televizi má v Xaverově pořadu mocnou mediální palbu celého trsu pořadů člena Rady ČT Mgr. Lubomíra Veselého.

ČT24 Newsroom: Chystá se dovolba nových členů

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11030967025-newsroom-ct24/221411058170017/