Mediální rady – monitoring – 2. února

Na hory za peníze koncesionářů! bouří radní Lipovská. Tábor pro děti si ale platí sami zaměstnanci ČT

Radní České televize Hana Lipovská se pustila do boje proti začerněným smlouvám podepsaným ČT. Na svém Facebooku vypíchla konkrétně smlouvy, kde ČT objednává ubytování a stravu s plnou penzí pro skupinu osob na horách. Lipovská nyní chce po dozorčí komisi Rady ČT, aby zajistila bližší rozbor smluv. Z těch přitom zřetelně vyplývá, že ČT připravuje tradiční zimní tábor pro děti zaměstnanců, jako už desítky let. Letos i s rizikem, že se kvůli covidu neuskuteční. Akci navíc z větší části hradí sami účastníci.

Odvolá Rada ČT Petra Dvořáka? A pokud ano, kdy a jak?

Dnes to prakticky všichni členové Rady ČT odmítají, ale v jistém momentu se ten scénář může znovu objevit ve hře – řeč je o odvolání generálního ředitele České televize Petra Dvořáka. Způsob, jakým byla odvolána Dozorčí komise Rady ČT, ukázal sílu nově zformované většiny radních i jejich metody. Jednoduše řečeno: Dvořák a jeho okolí musí být permanentně ve střehu.

https://www.info.cz/nazory/odvola-rada-ct-petra-dvoraka-a-pokud-ano-kdy-a-jak

Návrat inkvizice. Lipovská veřejně poškozuje ČT

Slečna Lipovská má smůlu. K hrudi ji totiž přivinula církev, která se už sedm set let distancuje od inkvizice. A právě její ovečka je jako doma v odhalování kacířů. I čarodějnické procesy jí jdou jako po másle. Že účel světí prostředky a podle momentální potřeby ohne klidně i desatero, ukazuje v Radě České televize. 

Majstrštyk drzosti a pokrytectví

Městský soud v Praze si vyžádal na Radě ČT její stanovisko k žalobě členů dozorčí komise, které rada nezákonně odvolala. Předseda rady Pavel Matocha včera požadoval na generálním řediteli ČT, aby radu u soudu zastupoval právní útvar ČT! 

http://www.ceskamedia.cz/clanek/298770/majstrstyk-drzosti-a-pokrytectvi