Mediální rady – monitoring – 24. prosince 2020

Překračujete pravomoci předsedy Rady ČT, píše novinářská organizace Matochovi

Český národní výbor Mezinárodního tiskového institutu se prostřednictvím svého předsedy Michala Klímy obrátil otevřeným dopisem na předsedu Rady České televize Pavla Matochu kvůli jeho vyjádřením směrem k redaktorům České televize. Podle organizace překračuje své pravomoci.

Mají Českou televizi řídit e-mailové stížnosti?

Když byla zvolena nová Rada České televize, někteří komentátoři správně odhadli, že největší emoce sice budí Hana Lipovská a Luboš Xaver Veselý, ale bude to méně nápadný Pavel Matocha, kdo nakonec vezme Radu do ruky. Nový předseda dal najevo, jak vážně to myslí, když svou kritiku ČT personifikoval. Ze stížností Radě prý vyplývá, že „to je vlastně pár pořadů a novinářů nebo kvazinovinářů v ČT, kteří tam vystupují a v očích významné části české populace tu televizi vlastně poškozují. Teď tady nebudu říkat z hlavy vymyšlená čísla, ale určitě nadpoloviční většina všech stížností, které nám na některé pořady České televize chodí, se bude týkat čtyř osobností nebo redaktorů České televize. To je Wollner, Fridrichová, Moravec a Železný“.

https://echo24.cz/a/Srbku/maji-ceskou-televizi-ridit-e-mailove-stiznosti

Babišova poslankyně Kořanová se zamyslela nad ČT. Dopadlo to jako vždycky

Poslankyně z Babišova útvaru ANO Barbora Kořanová se bezelstně pouští do různých myšlenkových výletů. Výsledky nebývají sice z hlediska výsledku oslňující, ale zase se na paní poslankyni demonstruje taoistická zásada, že máme soustředěně konat a nestarat se o výsledek. V tomto duchu se tedy pustila do momentálních problémů s Radou ČT.