Mediální rady – monitoring – 8. února 2020

‚Nechceme tam žádné čerty.’ Souboj o mediální rady přeje manažerům, Dvořáka zřejmě neohrozí

Byť do „semifinále“ volby nových členů mediálních rad proklouzli i kontroverzní uchazeči, sněmovna se asi shodne na kompromisních tvářích oplývajícími zejména manažerskými schopnostmi.

https://www.lidovky.cz/domov/nechceme-tam-zadne-certy-souboj-o-medialni-rady-preje-manazerum-dvoraka-zrejme-neohrozi.A200207_165825_ln_domov_mber

Lipovská je v soukolí zájmů PPF, chce ČT oslabit, kritizuje kandidátku do rady senátor Hilšer

Tvrdí, že veřejnoprávní média nemají smysl. Je v soukolí zájmů, na které je nutné upozornit, říká senátor Marek Hilšer.

# Hana Lipovská #

https://domaci.ihned.cz/c1-66718280-lipovska-je-v-soukoli-zajmu-ppf-chce-ct-oslabit-kritizuje-kandidatku-do-rady-senator-hilser

Jindřich Šídlo: A kdo za vás sedí v Radě ČT?

Ještě před pár týdny se někteří sociální demokraté tvářili docela spokojeně. Od jejich koaličních kolegů z hnutí ANO se jim prý dostalo ujištění, že nehodlají pojmout doplnění šesti nových členů Rady České televize takzvaně „na sílu“. Proto prý nakonec do rady nebudou tlačit třeba prezidentova oblíbeného novináře Xavera Veselého, protože by takový krok znamenal vyhlášení přímého konfliktu zejména s budovou zpravodajství na Kavčích horách.

# Luboš Xaver Veselý #

https://plus.rozhlas.cz/jindrich-sidlo-a-kdo-za-vas-sedi-v-rade-ct-8145928

Volby do mediálních rad potřebují změnu, říká senátor Smoljak. Systém není potřeba měnit, oponuje poslanec Juchelka

Probíhá volba radních Českého rozhlasu a České televize. Poslanci volebního výboru oznámili 18 finalistů do televizní rady a 6 do té rozhlasové. Kdo obsadí celkem 8 míst, rozhodně Poslanecká sněmovna za týden. Je ale systém volby radních spravedlivý? Neměly by o složení rozhodovat také jiné instituce, například Senát?

https://plus.rozhlas.cz/volby-do-medialnich-rad-potrebuji-zmenu-rika-senator-smoljak-system-neni-potreba-8145580

KOMENTÁŘ: Nestydatost neliberálních liberálů – Alexander Tomský

Hněvivá slovní bitka ohledně nominace Hany Lipovské do Rady ČT opět vyjevila úsilí tzv. liberálů diskreditovat, umlčet, ukřičet a vyloučit konzervativní kritiku veřejnoprávních médií, nepřipustit paletu názorů, zejména jde-li o věřící katoličku. Kam se poděl pravý liberalismus, tolerance opačného hlediska, ctnost snášenlivosti, schopnost racionálně a věcně argumentovat? Staří liberálové zrušili cenzuru, nepochybovali, že se v diskusi tříbí názory.

# Hana Lipovská #

https://www.novinky.cz/komentare/clanek/komentar-nestydatost-neliberalnich-liberalu-alexander-tomsky-40312695