Mediální rady – monitoring – 6. února 2020

Poslední den s kandidáty do Rady ČT. Promluví Xaver Veselý nebo tenistka Suková

Třetí celodenní maraton veřejných slyšení uzavře ve sněmovně představování kandidátů do Rady České televize. Na řadě je posledních 38 lidí.

# Luboš Xaver Veselý Helena Suková #

https://www.lupa.cz/clanky/sledujeme-treti-den-slyseni-kandidatu-do-medialnich-rad/

Radní ČTK Foltán se chce přesunout do Rady ČT

Jedním z 86 kandidátů do Rady České televize, kteří se od úterka představují poslancům, je právník Pavel Foltán. Ten je přitom dosud členem jiného kontrolního orgánu jiné veřejnoprávní instituce, a to Rady České tiskové kanceláře. Tam byl zvolen před dvěma lety, v březnu 2018, jako nominant vládního hnutí ANO. „V Radě ČTK už jsem za dva roky, co tam jsem, svou základní misi splnil,“ řekl ve středu před poslaneckým volebním výborem, kde třídenní veřejné slyšení adeptů probíhá.

# Pavel Foltán #

O mediální rady se strhla hádka. Juchelka obvinil Hilšera z fabulací a vymýšlení si

Ve středu pokračoval maraton slyšení kandidátů do rad veřejnoprávních médií. Poklidná slyšení narušila hádka členů volebního výboru při vystoupení kontroverzní ekonomky Lipovské.

#Hana Lipovská #

https://www.lidovky.cz/domov/o-medialni-rady-se-strhla-hadka-juchelka-obvinil-hilsera-z-fabulaci-a-vymysleni-si.A200205_201816_ln_domov_vlh

Lipovská je v think tanku Bobošíkové. Na výběr souputníků má talent

Hanu Lipovskou, o které teď někteří lidé píší jako o mladé a křehké ženě, inteligentní a konzervativní katoličce, která je obětí liberálního lynče, jsme se tu zmínili už před měsícem. Ukázalo se, že je ve správní radě „think tanku“ založeného Janou Bobošíkovou. Nebýt to naše práce, bylo by snad lepší to ani nekomentovat. Jana Bobošíková je pro Hanu Lipovskou parťačkou na myšlenkovém díle obrody žurnalistiky dle idejí Xavera Veselého.

# Hana Lipovská Luboš Xaver Veselý #

Hilšer a Smoljak způsobili rozruch při slyšení adeptů do Rady ČT

Senátoři se při vystoupení Hany Lipovské přeli s poslanci o možnost se kandidátky ptát.

#Hana Lipovská Luboš Xaver Veselý #

Chcete pomoci České televizi? Dopřejte jí politickou radu. Vážně

Měsíc se budeme do krve hádat o Xavera i Lipovskou a straničtí šéfové tak dostanou kýžený klid na výběr svých skutečných koňů do mediálních rad. Nejvyšší čas tuhle frašku ukončit.

# Hana Lipovská Luboš Xaver Veselý #

https://nazory.aktualne.cz/chcete-pomoci-ceske-televizi-doprejte-ji-politickou-radu-vaz/r~238f392047f711ea84c6ac1f6b220ee8/