Mediální rady – monitoring – 21. ledna 2020

Piráti kritizovali blížící se volbu do mediálních rad

„V tuto chvíli je navrženo organizacemi kolem stovky kandidátů. Sněmovna o nominantech bude hlasovat po veřejných slyšeních nejdříve na Volebním výboru a pak na samotném plénu. Požádal jsem strany opozice o diskusi v tomto týdnu nad možnou společnou podporou kandidátů. Následně, po veřejném slyšení, kdy se kandidáti představí, se pak obrátíme na vládní strany, se kterými chceme případná jména projednat tak, abychom do mediálních rad těchto institucí vyslali ty nejlepší kandidáty,” řekl Ivan Bartoš na tiskové konferenci.

https://www.piratskelisty.cz/clanek-2841-pirati-predstavili-plan-na-rozsireni-pravomoci-nku-kritizovali-slucovani-ministerstev-a-pripomneli-blizici-se-volbu-do-medialnich-rad

Rada ČTK poprvé svoje jednání streamovala a hned kvůli tomu vypukl spor

Rada ČTK, která dohlíží nad chodem národní tiskové agentury, se rozhodla od začátku letošního roku svoje pravidelná zasedání streamovat na internetu a následně bez sestřihu kompletní videozáznam umísťovat na svých stránkách. Hned na první schůzi mohli být diváci svědky sporu o to, zda to tak dělat.

https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/rada-ctk-jednani.A200121_095943_mediahub_jpl

Jindřich Šídlo: Místo Soukupa Xaver Veselý

„Zeman, kdysi vášnivý a udatný diskutér, si v podstatě odvykl na skutečně ostré souboje argumentů. Ve zbývajících třech letech na Hradě se nehodlá zbytečně vysilovat, takže pochopitelně s radostí přijal nabídku, že když si bude chtít nezávazně poklábosit s přítelem, Český rozhlas za ním pošle přenosový vůz,“ píše komentátor Jindřich Šídlo.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/misto-soukupa-xaver-vesely-rozhovory-s-prezidentem-patri-mistrum-86852

Pokud chcete dostávat zprávy týkající se mediálních rad, můžete si přihlásit newsletter:

[newsletter]